فروش آنلاین انواع چسب مورد نیاز و مصرف چاپخانه ها در مجموعه سرزمین چاپ:
چسب بنر چیست؟
چاپخانه های لارج فرمت که سفارشات بنر را به مشتریان خود ارائه می کنند از نوعی چسب مایع به نام چسب بنر استفاده می کنند.
کاربردهای چسب بنر در لیفه و ولد کردن بنر می باشد.
لیفه کردن بنر با چسب چیست؟
اگر شما چندباری با بنر و چاپ ان سر و کار داشته باشید حتما تجربه کرده اید که گاهی اوقات برای نصب بنر روی داربست یا آویزان کردن بنر از ارتفاع به وسیله چوب شما نیاز دارید تا بالا و پایین بنر را طوری به پشت بنر بچسبانید که حالت لوله ای به خود بگیرد تا بتوانید لوله داربست یا چوب خود را از ان عبوز دهید، به این عمل لیفه کردن بنر می گویند.
ولد کردن بنر با چسب چیست؟
گاهی از اوقات در سفارش چاپ بنر با محدودیت هایی روبرو می شوید، یکی از این محدودیت ها عرض دستگاه یا مدیای بنر می باشد، به عنوان مثال شما نیاز به چاپ نبر در ابعاد ۴۰۰ در ۴۰۰ سانتی متر را دارید ولی دستگاه شما فقط قادر است بنر تا عرض ۳۲۰ سانتی متر را چاپ کند پس شما مجبور خواهید بود بنر خود را در ۲ مرحله چاپ کرده و پس از چاپ آن د تکه را به هم بچسبانید به این صورت که یک تکه ۴۰۰*۱۰۰ و تکه بعد ۴۰۰*۳۰۰ سانتی متر می باشد و به کمک چسب بنر این دو را کنار هم منتاژ کرده و مورد استفاده قرار خواهیم داد، به این مونتاژ بنر در کنار هم ولد بنر می گویند.
چسب کاغذی چیست؟
چسب کاغذی یکی از پرمصرف ترین چسب های مورد نیاز هر چاپخانه ای به شمار می رود، چسب کاغذی بدلیل استفاده از کاغذ به عنوان جزء اصلی خود وزن پایین و قدرت چسبندگی نسبتا کمی دارد.
چسب کاغذی در مواردی مورد استفاده قرار می گیرد که:
- بخواهید بعد از بسته بندی روی خود چسب اطلاعاتی را یادداشت کنید
- برای مدت کوتاهی بخواهید از چسب استفاده کنید
- نمی خاهید پس از استفاده ردی از چسب روی بسته بندی شما بماند
چسب کاغذی در چه عرض های موجود است؟
چسب های کاغدی از عرض ۱ الی ۱۰ سانتی متر موجود می باشد و طول آن ها نیز از ۲۰ تا ۹۰ یارد متفاوت است.
چسب تحریر چیست؟
شاید اولین چسبی که هر شخص در زندگی خود به سراغشمی رود همین چسب تحریر می باشد.
این چسب در عرض های ۱ الی ۵ سانت موجود می باشد و طول این چسب ها نیز از ۲۰ الی ۹۰
چسب چوب چیست؟ چه نکاتی را باید قبل از خرید چسب چوب بدانیم؟
چسب چوب یکی از مواد مورد استفاده در صنایع چوب است. با استفاده از چسب چوب میتوانید دو قطعه چوبی را به هم متصل نمایید بهصورتی که اگر از چسب بهدرستی استفاده شود یک اتصال محکم و ناگسستنی خواهید داشت به این صورت که اگر شما بعد از خشک شدن چسب چوب بخواهید دو قطعه را از هم جدا کنید، راهی جز شکستن چوب نخواهید داشت به همین دلیل از چسب چوب در صنایع چوب بهوفور استفاده میشود.
در این نوشته تلاش میکنیم اطلاعات مناسب در مورد چسب چوب و موارد استفاده از آن و ساختار شیمیایی این ماده در اختیار شما قرار دهیم بهتر است همه ما اطلاعاتی کافی در مورد مواد و لوازم مورد استفاده در کارگاه خود داشته باشیم. دانستن این موارد به شما در انجام یک کار اصولی و حرفهای کمک خواهد کرد با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد چسب چوب کسب کنید.
چسب چوب از قرن ۱۷ میلادی در اروپا و بخصوص هلند جایگاه ویژه ای پیدا کرد و برای اتصال قطعات چوبی از آن استفاده می شد. به مرور زمان چسب چوب جایگاه خود را در دیگر کشورهای جهان هم پیدا کرد.
توسعه و تکامل چسب چوب در زمان جنگ جهانی اول و برای استفاده در صنایع کشتی سازی جنگی، ساخت واگن قطار، هواپیماسازی و کامیون سازی شروع شد.
در زمان جنگ جهانی هم به واسطه رشد صنعت چوب استفاده از چسب چوب بیشتر شد.
سیستم کارکرد چسب چوب به این صورت است که بین چوب و چسب چوب اتصال فیزیکی برقرار می شود به طوری که زائده ها یا قندیلهای چسب به داخل فضای خالی ساختمان چوب نفوذ کرده و نیروی چسبندگی فیزیکی در سطوح چسب خورده و داخل منفذهای چوب به وجود می آورد.
چسب چوبها بر پایه هموپلیمرپلی وینیل استات هست. چسب چوب بوی خاصی ندارد و قابلیت حل شدن با آب و رنگهای پلاستیکی را دارد.
چسب چوب از نظر ظاهری شبیه به شیر است و رنگ آن سفید هست. چسب چوب مانند عسل غلیظ است اما برای استفاده از چسب چوب در کارگاه نجاری، نیاز به حل کردن آن با آب ندارید.
معمولاً چسب چوبها بهصورت استاندارد در ظرفهای ۰.۵ و ۱ و ۷ و ۱۴ کیلویی در فروشگاههای رنگ و ابزار یراقها به فروش میرسند. برندهای زیادی در ایران چسب چوب را به فروش میرساند اما دو شرکت معروف درزمینهٔ تولید چسب چوبهای باکیفیت شرکت چسب شمال و چسب مشهد میباشند. البته ظرفیت های دیگری هم موجود هست که بیشتر مصرف خانگی دارند.
قبل استفاده از چسب چوب ابتدا باید سطح مورد نظر را کاملاً عاری از هرگونه گرد و غبار نمایید سپس را با استفاده از یک تکه چوب یا قلم مو بر روی سطح بکشید سپس دو قطعه را بر روی هم قرار دهید و اجازه دهید حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه سطوح بدون هیچ حرکتی بر روی هم باقی بماند البته این زمان بستگی به درجه هوا و نوع کار شما دارد. شما می توانید با استفاده قطعه ها را درگنار یکدیگر محکم کنید.
برای استفاده بهتر از چسب چوب و رسیدن به یک نتیجه بهتر باید دو قطعه را با استفاده از گیره نجاری و پیش دستی بهخوبی محکم کنید و اجازه دهید این دو قطعه حدود یک ساعت تحت فشار باقی بماند. البته اگر نیاز به زمان بیشتری برای پرسکاری دارید، میتوانید ۲۴ ساعت این فشار را نگه دارید. پس از ۲۴ ساعت چسب به ۹۰ درصد استحکام نهایی خود میرسد.
اضافههای چسب چوب را تا زمانی که خشک نشده میتوانید با استفاده از پارچه نمناک پاک کنید.
برای استفاده از چسب چوب چه محدودیت هایی دارید؟
نمیتوانید از چسب و چوب برای چسباندن چوب و فلز در کنار هم استفاده کنید.
زمان خشک شدن این چسب کمی طولانی است. (البته شرکت هایی چسب با سرعت خشک شدن بالا هم تولید می کنند)
چسب چوب رنگ پذیر نیست و معمولا در رنگ کاری مشکل ایجاد می کند.
بهتر است از چسب چوب در دمای بالای صفر درجه سانتی گراد استفاده کنید چسب را از نور مستقیم آفتاب و گرما دور نگه دارید و پس از اتمام کار، درپوش ظرف چسب را بهخوبی محکم کنید. چسب را در محیط خشک و خنک که دمای آن بین ۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است میتوانید به مدت یک سال نگهداری کنید.
این چسب ها غیرقابل اشتعال هستند؛ اما بهتر است که را در محلی دور از دسترس کودکان نگه دارید در صورت تماس چسب با چشم بهتر است آن را با آب فراوان بشویید.
نکته مفید در مورد چسب باید بدانید این است که در هنگام چسباندن دو قطعه چوبی به هم باید مراقب باشید که چسب به بخشهای دیگر چوب برخورد نکند. شاید در نگاه اول وجود چسب بر روی بخشی از سازه ناراحت کننده نباشد و بهراحتی با استفاده از دسته یک تکه پارچه پاک شود.
جالب است بدانید بر روی همان قسمتی که چسب برخورد داشته لایه فیلم تشکیل میگردند و در زمان رنگ کاری سازه نفوذ آستری بهخوبی صورت نمیپذیرد و این قسمت روشنتر از سایر قسمتهای سازه میشود پس باید مراقب باشید که از راه بهاندازه کافی استفاده کنید و از استفاده بیش از حد آن خودداری کنید.
همچنین اگر چند بر روی قسمتی از کار ریخته شود باید با استفاده از یک پارچه نمناک بهخوبی آن بخش را تمیز نمایید با این کار میتوانید بخشی از ایراداتی که امکان دارد در آینده ایجاد شود جلوگیری کنید.
انواع چسب چوب
چسب چوب پلی اورتان
چسب PUV یا UV مقاومت بالایی در شرایط آب و هوایی با رطوبت بالا دارد. چسب پلی اورتان از نظر شکل ظاهری به رنگ زرد هست و به علت مقاومت بالای آنها نسبت به اشعه ماورای بنفش یا همان اشعه UV برای استفاده در فضای بیرون بسیار مناسب هستند این چسبها حلال به خصوصی ندارند و پس از استفاده دچار ترک و تغییر حالت نمیشوند. معمولاً برای اتصال بخشهای سازههایی مانند آلاچیق چوبی یا دکینگ فضای باز از چسبهای پلی اورتان استفاده میشود. این چسب ضد آب و ضد رطوبت است اما برای استفاده طولانی مدت از آن در آب مناسب نیست.
از معایب چسب پلی اورتان این است که برای استفاده از آن در مناطق خشک کمی با مشکل مواجه میشوید چون نیاز به این است در زمان استفاده از چسب، کمی فضا مرطوب باشد. در واقع این چسبها با استفاده از رطوبت فعال میشوند و عملکرد خود را نشان میدهند. پس از تماس این چسب با رطوبت کمی تغییر حالت میدهد و بهاصطلاح پف میکند.
مدت نگهداری چسب پلی اورتان حدود یک سال است و پس از باز شدن و نفوذ رطوبت به آن خیلی زود خراب میشوند. این چسبها بسیار سمی و سرطان زا هستند و در زمان استفاده از آن باید بسیار مراقب باشید که تماسی با دست و پوست شما ایجاد نشود.
چسب چوب اپوکسی یا چسب قایق
همانطور که از اسم این چسب مشخص است معمولاً برای تعمیر و ساخت قایق استفاده میشود. چسب اپوکسی را نمیتوان در لایه خارجی قایق استفاده کرد این چسب در مقابل اشعه uv مقاومت خوبی ندارد، برای همین فقط در قسمت داخلی قایق و برای تعمیر و اتصال قطعات استفاده میشود. چسب قایق بهصورت تک جزئی و دو جزئی در بازار به فروش میرسد.
چسب مخصوص پرس گرم
چسب پرس گرم اغلب از نوع اوره فرمالدئید و به رنگ کرم هست. این چسب بهصورت مایع معمولاً در بازار عرضه میشود و از چسب مخصوص پرس گرم برای ساخت تخته چندلایی و پرس کردن روکش بر روی چوب استفاده میشود. چسب پرس گرم برای سخت شدن نیاز به گرما و فشار دارند که توسط دستگاههای مخصوص پرس این کار انجام میشود. بیشتر دربهای چوبی که امروزه در ساختمانها استفاده میشود، معمولاً از پرس شدن دو صفحه چوبی، HDF، سلایی و … بر روی یک کلاف چوبی با استفاده از چسب مخصوص پرس گرم ساخت میشود.
چسب صنعتی یا چسب آهن
یکی از قویترین چسبهایی که تا به حال با آن کار کردهایم. در بازار چسب صنعتی را بانام چسب آهن هم میشناسند. اگر به کفاشی مراجعه کرده باشید حتماً یکی از این چسبها را بر روی میز کار کفاش دیدهاید. درست است این چسب را بانام چسب آهن میشناسند اما در واقع چسب صنعتی را برای موارد متعددی میتوانید استفاده کنید. یکی از موارد استفاده از چسب صنعتی در نجاری، چسباندن روکش بر روی ورقهای چوبی است.
روش چسباندن قطعات با استفاده از چسب صنعتی به این صورت است که ابتدا باید هر دو قطعه را از هرگونه گرد و خاک پاک کنید. سپس چسب را بر روی هر دو قطعه مورد نظرتان اجرا کنید. پس از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دو قطعه را به یکدیگر بچسبانید و تحت فشار قرار دهید. پس از حدود یک ساعت نتیجه کار حاصل خواهد شد و به یک اتصال قوی و پایدار دست پیدا خواهید کرد.
عامل اصلی در میزان و قدرت چسبندگی میزان فشاری است که بر روی دو سطح وارد میکنید. هرچه فشار بر روی دو قطعه بیشتر باشد چسبندگی بیشتری خواهید داشت. یکی دیگر از موارد استفاده از چسب صنعتی در صنایع چوب، چسباندن ورق سنباده به صفحه سنباده است.
نکته مهم در استفاده از چسب صنعتی این است که قبل از استفاده باید محتویات داخل قوطی را خوب ترکیب کنید تا چسب آماده به کار شود.
چسب پهن چیست؟
موضوع این محتوای ما به چسب پهن اختصاص یافته است. چسب پهن نوعی چسب نواری است که از انواع چسب های فشاری حساس پوشش داده شده است که چسب های پهن نیز دارای انواع مختلفی هستند. از انواع چسب پهن می توان به چسب کاغذی و پلاستیکی و پارچه ای و فویل های فلزی اشاره نمود و دلیل این تنوع این است که مواد خاص چسبنده بر روی نوارهایی با جنس های مختلف پوشش داده شده اند. انواع چسب پهن به گونه ای است که برای چسباندن روی اشیا نیازی به حرارت دادن ندارند و با کمی فشار بر روی محل مورد نظر چسبانده می شود.
همچنین انواع چسب پهن در اندازه و ابعاد مختلفی تولید و روانه بازار می شوند. این چسب ها کاربردهای مختلفی دارند که یکی از عمده ترین کاربردهای چسب پهن برای بسته بندی کارتن اسباب کشی است. به دلیل این کاربرد معمولا به چسب پهن چسب کارتن نیز می گویند. همچنین این نوع چسب ویژگی های خاص خود را دارد که از مهم ترین ویژگی های چسب پهن چسبندگی فوق العاده بالای آن ها است. حال اگر تمایل دارید که اطلاعات خود را در زمینه انواع چسب پهن و ویژگی های چسب پهن و کاربردهای چسب پهن افزایش دهید می توانید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
نوار چسب پهن چیست؟
یکی از مهم ترین ابزارآلات لوازم تحریر و اداران نوار چسب پهن می باشد که انواع مختلفی دارد. شکل ساختاری این گونه چسب ها به این صورت است که لایه ای از مواد چسبنده روی نوارهایی با جنس های مختلف مثل کاغذ و فیلم و پلاستیک و فویل و یا فلزی و پارچه پوشش داده می شود.
همان طور که اشاره نمودیم این چسب ها کاربردهای متنوعی دارند. که یکی از این کاربردها بسته بندی کارتن ها می باشد. در واقع استفاده از این نوع چسب حمل و نقل هر نوع وسیله ای را آسان نمود. لذا داشتن یک چسب پهن که از دوام و قدرت چسبندگی بسیار بالایی برخوردار است می تواند خیال افراد را در خصوص حمل و نقل بدون خطر وسایل راحت کند. چرا که استفاده از این نوع چسب تضمین می کند که در زمان حمل و نقل هیچ نوع وسیله ای از کارتن ها و بسته بندی ها بیرون نمی ریزد.
ویژگی مهم یک چسب پهن خوب!
همان طور که می دانید چسب نواری پهن کاربردهای مختلفی دارند و دلیل این تنوع کاربرد ویژگی های خاص و منحصر به فرد آن ها است. از مهم ترین ویژگی های این نوع چسب قدرت چسبندگی بسیار بالا و همچنین دوام و استحکام در برابر کشیدگی زیاد است که بسیار دیر پاره می شود. از دیگر مهم ترین مزایا و ویژگی های چسب پهن قیمت بسیار مقرون به صرفه آن است که سبب شده تمام اقشار جامعه قدرت خرید این محصول را داشته باشد.
کاربردهای چسب پهن کجاست؟
امروزه چسب ها یکی از پرکاربردترین وسایل و ابزارها در زندگی افراد هستند و هر کدام از این چسب ها بسته به نوع کاربردی که دارند انواع خاص را دارند. در واقع نقش اصلی هر نوع چسبی چسباندن و متصل کردن اجزای تشکیل دهنده یک شی است. چسب نواری پهن از انواع چب ها است که امروزه بسیار پرکاربرد است. کاربرد این نوع چسب زمانی احساس می شود که وقتی تمام کارتن ها با ابعاد مختلف را جمع آوری کردید و برای بسته بندی آن ها نیازمند چسب هستید. در این مواقع کاربرد چسب نواری پهن مشخص می شود.
یکی از مهم ترین نکاتی که در زمان خرید این نوع چسب ها باید به آن دقت داشته باشید قدرت چسبندگی و دوام بالای آن ها است. چرا که در زمان بسته بندی کارتن ها نمی دانید که این چسب ها قرار است چه فشاری را تحمل کنند. معمولا چسب های پهن در تمام وسایل و تجهیزاتی که قابلیت و پذیرای چسبندگی را دارند اثر می کند و با کیفیت و قدرت چسبندگی بسیار قوی که دارد سبب پوشش دهی تجهیزات می شود.
این چسب ها بسیار پرفروش هستند و به دلیل اینکه شرکت های زیادی در این عرصه مشغول به فعالیت هستند و در واقع رقابت در فروش این محصول بسیار زیاد است برخی از شرکت ها امتیازاتی را برای خریداران در نظر گرفته اند. مثلا برخی از شرکت ها به هنگام فروش این چسب ها جاچسبی رایگان هم به مشتریان اهدا می کند. در واقع داشتن چسب پهن به همراه جا چسبی سبب می شود که سرعت عمل کار کردن به هنگام بسته بندی افزایش یابد. چرا که برای قطع کردن و تکه تکه کردن آن دیگر نیازی به قیچی یا دندان نیست.
کاربردهای چسب پهن بسیار زیاد و متنوع می باشد و به دلیل مزایایی که دارد مثل حالت فشاری و کششی سبب شده که از این نوار چسب ها در ابعاد بزرگ نیز استفاده شود. همچنین از این چسب در انواع بسته بندی ها استفاده می شود. به دلیل اینکه این چسب ها از جنس ها و مواد خاصی ساخته شده اند لذا در زمان چسبیدن نیازی به گرما و حرارت ندارند.
انواع چسب پهن
در واقع انواع چسب پهن با توجه به کاربردهای متنوع آن مختلف می شود. به این صورت که برخی از انواع چسب های نواری پهن حالت فشاری و حساس دارند به این صورت که در زمان استفاده نیاز به کمی فشار دارند و از این رو به این چسب ها چسب های فشاری حساس می گویند. برخی از چسب های پهن هستند که در زمان استفاده نیاز به کمی آب دارند و خاصیت چسبندگی این نوع چسب ها به مقداری آب نیاز دارد از این رو به این چسب ها چسب فعال شونده توسط آب می گویند.
برخی از این چسب ها حساس به حرارت و گرما هستند یعنی خاصیت چسبندگی این چسب ها در گرو کمی گرما و حرارت است و با دادن حرارت خاصیت چسبندگی پیدا می کنند. این نوع چسب ها با نام چسب دیوار خشک شناخته می شوند که بسیار پرطرفدار هستند. علاوه بر تنوع مواد، انواع چسب پهن در رنگ و اندازه های مختلف نیز متفاوت است. لذا شما می توانید این چسب ها را در رنگ ها و اندازه های مختلف و دلخواه در بازار تهیه کنید. در کل می توان گفت که انواع چسب پهن عبارتند از:
چسب های کریستال، چسب پهن شفاف، چسب های پهن دو طرفه، چسب نواری پهن شیشه ای، چسب نواری کاغذی، چسب نواری های پهن آلومینیومی، چسب نواری های ادارات و تحریر و …
همچنین این نوع چسب ها دارای تنوع رنگی نیز هستند که چسب های پهن آبی، قرمز، زرد، مشکی، سفید، بنفش و نارنجی از انواع آن میباشد.
مشخصات چسب پهن
چسب های پهن بنا به نوع و اندازه ای که دارند کاربردهای مختلفی دارند که به برخی از آن ها اشاره می کنیم. چسب های پهن ۵ سانتیمتر مناسب بسته بندی کارتن ها است. این نوع چسب پهن از سایر انواع چسب پهن پرفروش تر می باشد. چرا که چه در منازل و چه ادارات و شرکت ها برای پلمپ و بسته بندی محصولات و کالاهای خود از این نوع چسب استفاده می کنند. معمولا جنس این نوع چسب، پلاستیکی است. از مزایای این چسب ها این است که دارای متراژهای مختلفی هستند. همچنین این نوع چسب ها ضدرطوبت می باشند. برخی از نوار چسب های پهن نیز هستند که دارای عرض ۳۰ سانتیمتر و طول ۹۰ یارد هستند.از دیگر قابلیت های این نوع چسب ها این است که قابلیت چاپ دارند یعنی می توانید تصویر مورد نظر خود را روی این چسب ها چاپ کنید. این مساله سبب می شود که در بسته بندی شرکت های مختلف بتوان از این چسب ها استفاده نمود.
برای مراقبت کردن از این نوع چسب ها بهتر است که آن ها را در دمای مناسب نگه دارید و از این رو حتی الامکان ﺁن ها را دور از تابش مستقیم نور آفتاب نگه دارید.
چسب آکواریوم یا چسب سیلیکون چیست؟
چسب آکواریوم یا چسب سیلیکون گونهای از چسبهای مایع است که بیشتر به منظور درزگیری و آببندی مورد استفاده قرار میگیرد. این چسبها از مواد پلیمری تولید میشوند و برای استفادۀ راحتتر از آنها داخل تیوبهای فشاری به فروش میرسند. این چسبها در برابر نفوذ آب، رطوبت، دما، صدا و … مقاوم است و به همین دلیل در گذشته بیشتر برای ساخت آکواریوم از آنها استفاده میشد. به همین جهت است که اسم این دسته از چسبها را آکواریوم نیز مینامند و این بدین معناست که تفاوت خاصی وجود ندارد. با توجه به ویژگیهایی که برای این چسب گفته شد، میتوان از آنها در موارد دیگری هم استفاده کرد. از جمله برای درزگیری شیشههای ساختمان، کار گذاشتن سینک و روشویی، کنارۀ کاشیهای ساختمانی و … میتوان از این چسب کمک گرفت. در این مقاله قصد داریم دربارۀ انواع چسب های آکواریوم ، موارد استفادۀ آنها، نحوۀ استفاده و پاک کردن چسبهای آن و … صحبت کنیم.
چسب سیلیکون چیست؟
این چسب گونهای از چسبهای شیمیایی است که به روش پلیمری و از ترکیب مواد آلی ساخته میشود. دو عنصر قالب در این چسبها سیلیکون و اکسیژن است؛ که به آن مقاومت بالایی در برابر تغییرات دمایی و نفوذ رطوبت میبخشد. ضمن اینکه باعث میشود از نظر ساختار مولکولی نیز بافتی محکم داشته باشد. این ویژگیها باعث تقویت استحکام و ثبات این چسب میشود و در نتیجه از آن میتوان برای چسباندن تمامی سطوح استفاده کرد.
ویژگیهای چسب آکواریوم چیست؟
دلیل معروف بودن این چسبها و استفادههای زیادی که از این چسبها میشود، ویژگیهای منحصر به فرد آن است. در ادامه به برخی از مهمترین ویژگیهای این چسبها خواهیم پرداخت.
مقاومت بالا چسب آکواریم در برابر دما و تغییرات دمایی
از ویژگیهای مهم این چسبها میتوان به مقاومت بالای آن در برابر تغییرات دمایی اشاره کرد. ویژگی ممتازی که استفاده از این نوع چسب را در صنعت بیشتر میکند. بهترین دما برای استفاده از این چسبها بین مثبت پنج تا مثبت چهل درجه سانتیگراد است. اما از این چسب میتوانید در دمای منفی هفتاد و پنج درجۀ سانتیگراد تا دمای مثبت دویست درجۀ سانتیگراد نیز استفاده کنید. حتی امروزه گونهای از این چسبها قابلیت استفاده تا دمای سیصد درجه سانتیگراد را نیز دارد؛ که به آن چسب نسوز گفته میشود. مقاومت این چسبها در برابر تغییرات دمایی باعث افزایش کارایی این چسبها در مصارف صنعتی شده است.
حالت کشسانی چسب آکواریوم
بافت این نوع از چسبهای صنعتی حالتی ژلهمانند دارد؛ که به آن قدرت کشسانی و حالت کششی ویژهای میبخشد. برای آسانسازی طریقۀ استفاده، این چسبها را اغلب در لولههای تفنگی یا فشاری به فروش میرسانند. به طوری که در هنگام استفاده میتوان با کمی فشار چسب را از لولۀ تزریق به سطوح مورد نظر تزریق کرد. حالت کشسانی چسب نیز به این روند کمک میکند.
مقاومت بالا در برابر رطوبت و نفوذ آب
یکی دیگر از ویژگیهای مهم چسب های آکواریوم ، مقاومت بالای آن در برابر نفوذ آب و رطوبت است. به همین دلیل است که از این چسب در ساخت سیلیکون نیز استفاده میشود. با این حال مهمترین استفادههای صنعتی این چسبها شامل درزگیری و آببندی میشود. برای مثال جهت درزگیری شیشههای ساختمان میتوانید از این چسبها استفاده کنید. همچنین برای کار گذاشتن روشویی، دسشوره، سینک ظرفشویی، کاشیکاری حمام و دستشویی و … نیز از این چسب صنعتی استفاده میشود.
چسب آکواریوم یک عایق حرارتی است
چسب های آکواریوم در برابر انتقال حرارت نیز مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. به عبارتی دیگر به خاطر استفاده از اکسیژن و سیلیکون ، از این نوع چسب میتوان به عنوان عایق حرارتی نیز استفاده کرد. برای نمونه دوباره میتوان درزگیری پنجرههای ساختمانی را مثال زد. اگر در فصلهای سرد سال میخواهید جلوی هدررفت گرما را بگیرید، یا اگر احساس میکنید از درزهای پنجره باد سرد به داخل ساختمان میآید، میتوانید از این چسبها جهت درزگیری استفاده کنید. این ویژگی عایق حرارتی بودن، در مصارف صنعتی نیز کاربردهای بسیاری دارد. گونهای از این چسبها که با نام چسب نسوز شناخته میشود، در برابر آتش نیز مقاوم است و به عنوان مانع آتش مورد استفاده قرار میگیرد.
خنثی بودن شیمیایی
سیلیکون تقریباً از نظر شیمیایی ترکیبی خنثی به حساب میآید. در نتیجه از آن بدون نگرانی میتوان در فرایندهای صنعتی استفاده کرد. با توجه به اینکه سیلیکون در برابر گرما نیز عایق است و جلوی نفوذ رطوبت را نیز میگیرد، چسبی ایدهآل برای آببندی و درزگیری دستگاههای صنعتی به شمار میرود.
نارسانایی الکتریکی
این چسب علاوه بر اینکه در برابر انتقال گرما به عنوان یک عایق خوب شناخته میشود، در برابر جریان الکتریکی نیز یک عایق الکتریکی مناسب است. سیلیکون مادهای نارسانا است و در برابر جریانهای بالای الکتریکی نیز دچار شکست مولکولی نخواهد شد. از این ویژگی در طراحی فرایندهای صنعتی و ساخت دستگاههای صنعتی استفاده میشود.
آشنایی با انواع چسب آکواریوم
این چسبها را بر مبنای ساختار شیمیایی آن به دو دسته تقسیمبندی میکنند:
چسبهای استوکسی یا اسیدی (Acetoxy AC)
در ساخت چسب اسیدی یا استوکسی از استیک اسید استفاده شده است. در نتیجه زمانی که شروع به خشک شدن میکند، از خود استیک اسید آزاد خواهد کرد؛ که بویی شبیه به سرکه دارد. از این چسبها بیشتر برای درزگیری شیشههای ساختمانی، کاشی کاری و مصارف صنعتی استفاده میشود.
چسبهای خنثی یا طبیعی (Neutral cure)
در ساخت این چسبهای خنثی از الکل به عنوان حلّال پایه استفاده شده است. در نتیجه هنگام خشک شدن از خود الکل یا مادهای غیر اسیدی آزاد میکند. اسید موجود در چسبهای استوکسی در برخی از موارد استفاده ممکن است مشکلساز شود. برای مثال اسید موجود در این چسبها ممکن است روی سطح سنگها یا فلزات اثر نامطلوب باقی بگذارد. چون باعث تغییر رنگ یا تخریب بافت سطح میشود. در این گونه از موارد استفاده از چسبهای خنثی در دستور کار قرار میگیرد. چسبهای خنثی تقریباً بدون بو هستند. به علاوه اینکه در برابر رطوبت نیز مقاومت بالاتری از خود نشان میدهند. در ادامه به توضیح انواع چسب آکواریوم خواهیم پرداخت.
یکی دیگر از انواع معمول چسب های آکواریوم ، دستهبندی آن بر اساس خواص فیزیکی و کشش و سختی چسب است. برای بیان این معیار از اصطلاح مدول الاستیسیته یا همان مدول کشسان استفاده میشود. این چسبها بر اساس این معیار به دو دستۀ زیر تقسیمبندی میشوند:
- چسب مدول بالا (High Modulus): چسب مدول بالا دارای انعطافپذیری کمتری است و از نظر ظاهری نیز بسیار سختتر است.
- چسب مدول پایین (Low Modulus): چسب مدول پایین دارای انعطافپذیری و کشش سطحی بیشتری است. اما کشش جانبی آن پایینتر خواهد بود. استفاده از چسبهای مدو پایین به واسطۀ حرکت بهتر آسانتر است.
انواع چسب آکواریوم بر اساس رنگ جعبه
اگر برای خرید این چسب رفته باشید، احتمالاً با رنگ بندیهای متفاوت این چسبها نیز روبرو شدهاید. برای اینکه دستهبندی این چسبها سادهتر شود، تولیدکنندهها این چسبها را بر اساس محدوده ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی شان دستهبندی میکنند و برای هر دسته نیز از یک رنگ مشخص استفاده میکنند. در حقیقت قبل از اینکه به سراغ خرید این چسب بروید، بهتر است بدانید که دنبال چه استفادهای هستید و چه انتظاری از چسب فوق دارید. سپس بر اساس این انتظارها چسب مورد نظر خود را انتخاب کنید. در ادامه به معرفی رنگ بندیهای موجود در بازار و موارد استفادۀ آن خواهیم پرداخت:
چسب سیلیکون بیرنگ
در اغلب موارد وقتی صحبت از این چسب میشود، منظور همین چسب بی رنگ یا شفاف است. از این دسته برای درزگیری شیشههای ساختمانی، درزگیری سینکهای ظرفشویی، ساخت آکواریوم، کار گذاشتن آیینه و … استفاده میشود.
چسب آکواریوم مشکی
نقطه مقابل چسبهای شفاف چسبهای مشکی قرار میگیرد. از این چسب بیشتر برای نصب شیشۀ خودرو استفاده میشود. به همین خاطر گاهی با نام چسب شیشه ماشین نیز شناخته میشود.
چسب سیلیکون سفید
برای کار گذاشتن کاشی و سرامیک، وان حمام، روشویی و سایر سطوح سفید و چینی، میتوان از چسبهای سفید استفاده کرد. تشابه رنگی و چسبندگی بالاتر از جمله ویژگیهای مهم این دسته است.
چسب آکواریوم قرمز
همین طور که اشاره شد، یکی دیگر از کاربردهای چسبهای سیلیکونی، مصارف صنعتی آن است؛ که به واسطۀ مقاومت بالا در برابر هدررفت گرما، واکنشناپذیری با مواد شیمیایی و عایق الکتریکی بودنش مورد استفاده قرار میگیرد. برای شناسایی این دسته از رنگ قرمز در ساخت این چسب استفاده شده است. چسب قرمز با نام چسب واشرساز یا چسب واشر نیز شناخته میشود.
آشنایی با نحوۀ استفاده از چسبهای سیلیکون
طراحی این چسبها به صورتی است که استفاده از آنها را سادهتر میکند. اگر قصد دارید از این چسبها به منظور درزگیری یا چسباندن سطوح به یکدیگر استفاده کنید، لازم است طبق یک روال استانداردی پیش بروید تا بهترین نتیجه حاصل شود. این روال به شرح زیر است:
- پیش از اینکه به سراغ تزریق چسب بروید، لازم است سطوح مورد نظر را به خوبی تمیز کنید. در موارد درزگیری نیز باید شیشه را به خوبی تمیز کرده و از هرگونه گرد و غباری پاک کرد.
- در اغلب موارد چسبهای آکواریوم در داخل لولههای تفنگی به فروش میرسد. این لولههای تفنگی کار تزریق چسب را سادهتر میکند. اگر از نوع دیگری از این چسبها استفاده میکنید، لازم است در این مرحله چسب را به کمک کارتریج یا ابزار مخصوص به داخل لوله تفنگی شارژ کنید و مقدمات کار را آماده نمایید.
- حال نوک لولۀ تفنگی را به سطح مورد نظر نزدیک کرده، به آرامی چسب را روی سطح تزریق کنید. سعی داشته باشید که تزریق چسب روی یک خط صاف صورت گیرد.
- پس از تزریق، برای اینکه ظاهر شیشه نیز تمیز باشد، پس از تزریق چسب باید آن را به کمک کاتر یا سایر ابزار صاف کنید.
- اگر قصد دارید از این چسبها برای موارد دیگری استفاده کنید، از قبل دربارۀ چگونگی تزریق و استفادۀ آن تحقیق کنید و سپس اقدام به استفاده کنید.
روشهای زدودن چسب آکواریوم از سطوح
یکی از مشکلاتی که چسبهای صنعتی دارند، برای زمانی است که قبلاً از آن استفاده کرده باشید و حال قصد زدودن یا پاک کردن آن را داشته باشید. همچنین در هنگام تزریق چسب نیز ممکن است مقداری از چسب به لباس یا سطوح دیگر بچسبد، در صورت خشک شدن مشکل ساز میشود؛ به همین خاطر در صورت مواجهه با این مسائل بلافاصله باید به فکر پاک کردن چسب باشید. در ادامه به برخی از روشهای زدودن این چسبها اشاره کردهایم:
- اگر چسب سیلیکون روی دست یا لباس کار شما ریخته است، تا قبل از اینکه چسب خشک شود، میتوانید آن را به کمک یک پارچه یا نایلون از روی سطح پاک کنید. استفاده از نایلون در این گونه موارد راحتتر است. پس از اینکه چسب را پاک کردید، برای اینکه اثر آن باقی نماند، میتوانید از آب گرم و مواد شوینده کمک بگیرید.
- در مواردی که از چسب برای درزگیری استفاده میکنید و مقداری از آن از مرز تعیین شده تجاوز میکند، میتوانید از نایلون یا یک پارچه برای پاک کردن سطوح کمک بگیرید. همچنین با استفاده از کاردک میتوانید سطح چسب را سیقل دهید تا هم ظاهر زیبایی داشته باشد و هم مشکلساز نشود.
- در صورت خشک شدن چسب، اگر امکان کندن چسب به کمک کاردک وجود دارد، میتوانید از کاردک کمک بگیرید. برای از بین بردن اثر آن نیز در صورتی که روی بافت پارچه باشد، باید از مواد شوینده قوی استفاده کنید.
- اگر امکان زدودن چسب به کمک کاردک وجود نداشته باشد، میتوانید از حلّالهای صنعتی مثل استون یا سرکه کمک بگیرید.
- در برخی از موارد نیز با گرم کردن چسب به کمک سشوار بافت آن نرمتر شده و قابل جداسازی خواهد بود.
تفاوت چسب سیلیکون و چسب آکواریوم
همانطور که احتمالا تا به اینجا مقاله متوجه شدید، چسب آکواریوم با چسب سیلیکون هیچ تفاوت خاصی ندارد و در واقع این دو یک عنوان هستند!
جمعبندی در مورد چسب آکواریوم
چسب سیلیکون یا چسب آکواریوم گونهای از چسبهای صنعتی است که استفادههای فراوانی دارد. برای ساخت چسبهای سیلیکونی از ترکیبات پلیمری، سیلیکون و اکسیژن استفاده میشود. این چسبها به دو دستۀ چسبهای اسیدی و خنثی دستهبندی میشوند. در چسب اسیدی، حلّال پایه اسید استیک است؛ که در هنگام خشک شدن از بافت چسب آزاد میشود و تقریباً بوی سرکه میدهد. از این دسته بیشتر برای چسباندن سطوح بیرونی استفاده میشود. دستۀ دوم چسبهای خنثی است که حلال آن الکل یا حلالی به جز ترکیبات اسیدی است. چسبهای خنثی بوی خاصی ندارند و برای مصارف گوناگونی مثل درزگیری، کار گذاشتن سرویسهای بهداشتی و … کاربرد دارند. این چسبها در برابر دما، نفوذ آب و جریان الکتریسیته عایق است و به واسطۀ کشش و انعطافپذیری بالایی که دارد، برای مصارف گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرد.
در دستهبندی این چسبها از رنگبندی استانداردی استفاده میشود. این رنگبندی شامل چسب شفاف، مشکی، سفید و قرمز است. برای مثال چسب قرمز مقاومت حرارتی بالایی دارد، با نام چسب نسوز نیز شناخته میشود و در طراحی دستگاههای صنعتی بیشترین کاربرد را دارد. این چسبها در حوزه تجهیزات فروشگاهی بکار می آید، مثلا اگر قفسه فروشگاهی دچار مشکل شود و از جدا گردد، میتوانید با استفاده از این چسبها، قطعات جدا شده را به هم بچسبانید.
چسب کاغذی چیست؟
چسب کاغذی یکی از پرکاربردترین و پرمصرفترین انواع مدلهای چسب محسوب میشود. چسبهای کاغذی به علت کاربرد کاغذ به عنوان جز اصلی در ساختار آنها سبک بوده و قدرت چسبندگی بالایی ندارند. به همین دلیل بیشتر برای کاربردهای موقتی به کار میروند.
این چسبها از ترکیب یک لایه کاغذی و چسب به دست میآیند. کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که چسبهای کاغذی را نشناسد، زیرا به هر گوشه زندگی خود که نگاه کنیم میتوانیم ردی از آنها را بیابیم. چسب کاغذی کاربردهای گستردهای مانند بیمارستانی، هنری، دکوراسیون و … دارند. البته بیشترین کاربرد آن در زندگی روزمره بستهبندی کارتنها در هنگام اسبابکشی یا بستهبندیهای مختلف و برای انواع کارهای هنری است.
کاربردهای چسب کاغذی
از کاربردهای چسب کاغذی میتوان به کاربرد آنها در زمینه هنری و نقاشی اشاره کرد. به عنوان مثال نقاشها برای جدا کردن رنگها در نقاشیهای هنری، نقاشی روی تخته شاسی، جلوگیری از پخش شدن و پاشیدن رنگ بر روی نقاط دیگر نقاشی، نگه داشتن کاغذ طراحی روی تخته شاسی و غیره از این نوع چسب استفاده میکنند.
همانطور که اشاره کردیم دانشجویان هنر و معماری به خوبی با این نوع چسب و کاربرد آن آشنایی دارند. ولی داستان به اینجا ختم نمیشود. شما اگر کارتن یا بستهای را بسته بندی کنید، قطع به یقین این نوع از چسبها را مشاهده کردهاید. علاوه بر آن، از دیگر کاربردهای چسبهای کاغذی میتوان به کاربرد آنها در امور مختلف در دکوراسیون داخلی مانند صنایع مبل سازی، نقاشی اتومبیل و هواپیما، کارخانههای تولید کننده لوازم خانگی و … اشاره کرد.
جنس چسبهای کاغذی از چیست
چسبهای کاغذی بسیار متنوع بوده و از مواد گوناگونی برای ساخت آنها استفاده میشود. ولی به طور کلی کاغذ کرپ و کاغذ پشت صاف بیشترین کاربرد را در ساخت این نوع چسبها دارند. همچنین رنگ مواد مورد استفاده در این چسبها بسیار متنوع است و طیف رنگی از سفید تا قهوهای و قرمز تیره را دربر میگیرد.
انواع چسبهای کاغذی
همانطور که گفتیم چسبهای کاغذی یکی از چسبهای صنعتی است که در صنایع مختلف و متنوعی به کار میرود. این نوع چسب کاغذی بر اساس میزان چسبندگی و همچنین کاربرد و جنسی که دارد، به شکل زیر تقسیم بندی میگردد:
چسب کاغذی خود انعطاف پذیر
نام دیگر این چسبها Polyisobutylene است. این نوع چسب کاغذی ساختاری خاص و متفاوت داشته و به همین دلیل در مقابل اشعه نور خورشید، آب و خوردگی مقاوم هستند.
چسب کاغذی پلی اتیلن
این چسبها نیز در دسته چسبهای نواری قرار میگیرند و به دلیل مقاومت در برار آب از آنها به عنوان عایق سطوح مختلف استفاده میشود.
آب چسب کاغذی یا چسب کرافت
آب چسب کاغذی که با نام چسب کرافت نیز در بین عموم شناخته میشود از جمله انواع چسبهای کاغذی موجود در بازار است. این چسب دارای یک طرف خشک بوده و برای استفاده از آن باید این سمت چسب خشک شود. این نوع از چسبها قابلیت بالایی در چسبندگی داشته و میتوان برای چسباندن کارتن و بسیاری موارد دیگر از آن استفاده کرد.
چسب کاغذی مسکینگ تیپ یا چسب پوشاننده
یکی دیگر از انواع چسبهای کاغذی با نام مسکینگ در بازار موجود هستند. خاصیت چسبانندگی این چسبها کم است و عموما برای جلوگیری از پخش شدن رنگ بر روی قسمتهای حاشیهای استفاده میشود.
مزایای استفاده از چسبهای کاغذی چیست؟
آنچه سبب شده تا چسبهای کاغذی به یکی از پرکاربردترین و محبوبترین چسبها در حوزههای مختلف تبدیل شود مزایای استفاده از این نوع چسبها است. برای آشنایی بیشتر و درک بهتر در زیر به چند مورد از مهمترین مزیتهای استفاده از این نوع چسبها پرداختهایم:
- این چسبها بسیار سبک بوده و در بسیاری از موارد میتوان از آنها به عنوان گزینهای مناسب استفاده کرد.
- به دلیل سبک بودن، قیمت آنها پایین است. در نتیجه در مواردی که نمیتوان هزینه بالایی را متقبل شد ترجیح داده میشوند.
- به این علت که در ساختار آنها از کاغذ استفاده شده از قدرت چسبندگی پایینی برخوردار هستند. به همین دلیل معمولا تحت عنوان چسب موقت مورد از آنها استفاده میکنند .
- این چسبها از کاغذ و متریالهای طبیعی ساخته شدهاند و به همین علت معمولا حساسیت زا نیستند.
- در اندازههای مختلف تولید و به بازار عرضه میشوند. بنابراین یکی از دلایل گستردگی کاربردهای آن تنوع سایز آنها است.
- معمولا برای استفاده به ماده حلال خاصی نیاز ندارد.
چسب چیست؟
چسب مادهای چسبناک بوده که از آن برای اتصال قطعات مختلف استفاده میشود. چسب مادهای غیر فلزی است که میتواند دو ماده را با استفاده از مکانیزمهای چسبندگی وهم چسبی به یکدیگر متصل کند. بیشتر چسبها از پلیمرهای آلی تشکیل شده، به صورت مایع بوده و بعد از سخت شدن به حالت جامد در میآیند. مقاومت چسب به دو عامل چسبندگی سطوح و نیروی بین مولکولی چسب بستگی دارد.
کاربرد چسب چیست
باید در هر خانهای چندین مدل چسب برای چسباندن وسایل شکسته وجود داشته باشد. برای اینکه همیشه در خانه چسب مناسب سطوح مختلف را داشته باشید، مطلب زیر را درخصوص بهترین چسبهای قابلاستفاده برای چوب، شیشه، کاشی و … مطالعه کنید تا مناسب ترین خرید چسب را داشته باشید.
معمولاٌ تعداد زیاد چسب در ابزارفروشی گیجکننده است. بهتر است به هنگام خرید دقت بیشتری به خرج دهید: یک نوع چسب برای همهی کارها مناسب نیست و انتخاب اشتباه چسب باعث میشود کار خراب شود و نتوانید قطعات مورد نظر را با موفقیت به هم بچسبانید. با ما همراه باشید تا انواع چسب را مورد بررسی قرار دهیم.
برای چسباندن مواد مختلف از چه نوع چسبی استفاده کنیم؟
این سوال بسیاری از کاربران است؛ به همین جهت در ادامه جدولی از مواد مختلف و نوع چسب مناسب هر کدام قرار دادیم تا پاسخگوی سوال و نیازهای شما باشد.
کاربرد چسب همه کاره چیست
چسب همه کاره پلیمری است که درون استون یا تینر حل شده و پس ترکیب با حلال چسب از پلیمر جدا شده و در نهایت ماده ای سخت ایجاد میشود. از چسب همه کاره در ماکت سازی برای چسباندن مقوا، چوب، پارچه و … استفاده می شود. از این چسب نمیتوان روی قطعات فومی استفاده کرد زیرا با داشتن حلال های نفتی باعث خورده شدن فوم می شود. سرعت خشک شدن و قدرت چسبندگی چسب همه کاره متوسط است. از چسب های همه کاره نمی توان در ساخت ماکت دقیق استفاده نمود ولی برای ساخت ماکت مقوایی و چوبی ساده بسیار مناسب است. دقت داشته باشید که هنگام استفاده از این چسب باید در محیطی با تهویه مناسب باشید زیرا تماس طولانی با آن ممکن است باعث بروز مشکلات تنفسی و مغزی شود.
کاربرد چسب فوم چیست
چسب فوم از انواع چسب مایع و شفاف است که در ترکیب آن از مواد حلال فوم استفاده نشده و باعث میشود بتوانید از آن برای چسباندن انواع فوم استفاده کنید. زمان لازم برای خشک شدن این چسب نسبتا طولانی و قدرت چسبندگی آن پایین است. این چسب استحکام کافی و بالایی ندارد بههمین جهت برای استفاده بهصورت حرفهای و ماکتسازی مناسب نیست اما میتوانید از آن برای ساخت ماکتهای بسیار ساده و اولیه استفاده کنید.
کاربرد چسب تفنگی یا حرارتی چیست
چسب تفنگی بدنهای پلاستیکی داشته که چسب در آن قرار گرفته و با المنت برقی داخل بدنه این چسب را ذوب کرده که از سر فلزی جلوی دستگاه خارج می شود. چسب حرارتی برای چسباندن انواع پلاستیک مناسب است اما برای کارهای ظریف مناسب نیست. همچنین از چسب تفنگی یا حرارتی میتوان برای چسباندن فوم استفاده کرد بدون اینکه مشکل آب شدن فوم را داشته باشید. استفاده از این چسب نیازمند برق است. هنگام کار با چسب تفنگی مراقب خروجی فلزی داغ دستگاه باشید.
کاربرد چسب چوب چیست
در همهی خانهها صندلی چوبی که کسی جرات نشستن روی آن را ندارد یا قاب عکسی که همهی گوشههایش با هم فاصلهدارند، پیدا میشود. چسب چوب، برادر چسب مایع رنگ زرد بوده و قیمت ارزان و استحکام بالایی دارد. چسب چوب عادی برای استفاده در فضاهای داخلی به کار رفته و برای استفاده از چسب چوب در فضای باز مانند تراس و ایوان مطمئن شوید عبارت “exterior” (برای فضاهای خارجی) روی بستهبندی ذکر شده باشد.
کاربرد چسب اپوکسی شفاف
چسباندن شیشه شکسته به دلیل جنس بدون منفذ و یکدست آن، کاری دشوار است. برای تعمیر شکستگیهای کوچک مانند لبپرشدگی میتوانید از چسب قطرهای استفاده کنید ولی برای شکستگی بزرگتر، اپوکسی شفاف باکیفیت مناسبتر است. از وجود داشتن عبارت “crystal clear” (کاملاً شفاف) روی بستهبندی اطمینان پیدا کنید تا رنگ چسب پس از خشک شدن به زردی نزند.
کاربرد چسب اپوکسی دوقلو
چه دستهی ماگ موردعلاقهیتان شکسته باشد چه بخواهید گلدان عتیقهی مادربزرگ خود را بچسبانید، چارهی کار چسب دو قسمتی اپوکسی است.
کاربرد چسب قطرهای چیست؟
چسب قطرهای تنوع بسیار بالایی داشته و برای چسباندن تکههای شیشه یا قطعات ریز بسیار مناسب است. همچنین میتوانید از این چسب برای چسباندن شیشه، سنگ، پلاستیک و برخی قطعات فلزی مناسب است. این چسب بیرنگ بوده که از مزیتهای آن بهشمار میرود زیرا پس از استفاده رنگی روی کار به جا نمیگذارد. هنگام استفاده از چسب قطرهای مراقب برخورد آن با پوست دستتان باشید.
کاربرد چسب یک، دو، سه چیست
همان طور که از اسم این چسب پیداست سرعت خشک شدن چسب ۱۲۳ بسیار بالا است و دو قطعه را سریع به هم می چسباند. عملکرد این چسب شباهت زیادی به چسب قطرهای دارد. این چسب دو قسمت داشته و شامل چسب و اسپری خشک کننده است. روش استفاده صحیح از این به این صورت است که باید ابتدا سطح را کاملا به چسب آغشته کنید سپس روی آن اسپری خشک کننده زده و بلافاصله دوتکه را به هم بچسبانید. این چسب کاربردهای فراوانی داشته و وجود آن در هر خانهای لازم است.
کاربرد چسب فوری چیست
چسب فوری از ترکیب پلیمر ساخته شده و با داشتن آنتی اکسیدان از تخریب کالا جلوگیری میکند. این چسب در برابر سایش و برش مقاومت بالایی دارد و استحکام آن در محیطهای مرطوب کاهش پیدا نمیکند.
از چسب فوری بیشتر در صنایع کفش و چرم برای دوبله کاری و تعمیرات، در صنایع کف پوش برای چسباندن انواع موکت و کفپوش و در صنعت مبلمان سازی برای چسباندن انواع روکش استفاده میشود.
کاربرد چسب آهن چیست
از چسب آهن و چسب فلز برای چسباندن قطعات فلزی استفاده میشود. البته از این چسب برای چسباندن قطعات پلاستیکی، موکت و فرش هم میتوان استفاده کرد. برای استفاده از این چسب از قلم مو استفاده کرده و حجم چسب را بهصورت مسطح روی قطعه کار بزنید. برای کار چسبندگی بهتر و قویتر از دو لایه چسب استفاده کنید. دقت کنید که هنگام کار با این چسب حتما از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.
یکی از سوالات بسیار پرتکرار در مورد چسب آهن این است که آیا میتوان از آن برای چسباندن لوازم خانگی که با آب یا غذای ما به صورت مستقیم در ارتباط هستند استفاده کرد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر. تمامی چسبها از مواد شیمیایی تهیه شدهاند و در ارتباط با مواد خوراکی یا آب ممکن است باعث فساد یا تغییر رنگ و مزه آن شوند پس بهتر است چنین ریسکی انجام ندهید.
البته انواع خاصی از چسب وجود دارد که از آن در کتری سازی استفاده میشود و جای جوش دادن کف کتری را میچسبانند؛ این چسب که با نام Mesoglue معروف است برای این کار استفاده میشود اما تهیه آن بسیار سخت است.
کاربرد چسب آکواریوم چیست
چسب آکواریوم برای قسمتهایی مناسب است که نیاز به آب بندی دارد. این چسب در ۲ نوع معمولی و ضدباکتری در بازار موجود است که نمونه ضدباکتری آن دیرتر سیاه می شود و طول عمر بالاتری دارد؛ به همین جهت قیمت چسب آکواریوم ضدباکتری گرانتر است. چسب آکواریوم دارای رنگ بندی سفید، شفاف و رنگی است که بیشتر از مدل شفاف و بی رنگ استفاده میشود.
برای کار با چسب آکواریوم بهتر است یک دستکش پلاستیکی یکبار مصرف دستتان کنید تا چسب به پوست دستتان نچسبد.
نکته مهمی که در کار با چسب آکواریوم باید مد نظر قرار دهید تا نتیجه کار ایده آل شود این است که باید حتما پیش از استفاده از این چسب حتما قسمتی که میخواهید بچسبانید خوب تمیز کنید و عاری از هرگونه گرد و غبار باشد. نکته دیگر این که برای زدن چسب باید تمرکز کافی داشته باشید تا آن را به اطراف کار نمالید تا جلوه نهایی کار زیبا باشد.
کاربرد چسب ماتیکی چیست
این چسب خمیری شکل بوده و به دلیل شکل ظاهری آن این اسم را برای آن انتخاب کرده اند. قدرت چسبندگی این چسب نسبتا پایین بوده و تنها برای چسباندن کاغذ کاربرد دارد.
کاربرد چسب موکت چیست
از چسب موکت تنها برای نصب موکت و کفپوش استفاده نمیشود بلکه از آن برای چسباندن صداگیر، فوم، اسفنج هم استفاده میشود. برای استفاده از این چسب باید آن را با قلم مو روی سطح مالیده و پس از ۱۰ تا ۳۰ دقیقه موکت یا هر ماده دیگر را روی آن بچسبانید.
کاربرد چسب کاشی چیست
معمولاٌ دلیل شل و جدا شدن کاشی کم بودن چسب به هنگام نصب است. اگر کاشیهای خانه جدا شدهاند، ابتدا باید نوع چسبی که برای چسباندن کاشی شما استفاده شده است را پبدا کنید. با دقت نگاه کنید، اگر ظاهر مادهی چسباننده به شکل چسب خشکشده بود از چسب مخصوص کاشی استفاده کنید و اگر به شکل سیمان بود ملات ماسه و سیمان بهترین انتخاب است.
کاربرد رزین چیست
رزین چسبی با فرمولاسیون مبتنی بر پلیمر است که به صورت مایع و در حجم بسیار زیاد قابل تهیه است. از رزین در ساخت قطعات مختلفی همچون قطعات فایبرگلاس، مجسمه تزئینی و ماکت دقیق و حرفهای کاربرد دارد. همچنین از این ماده برای قالبگیری قطعات و ساخت ماکت استفاده می شود.
کاربرد چسب پلی اورتان چیست؟
در بین چسبهای جدید در دنیای چسبها بیشک، این چسب بهترین است و از انواع چسب صنعتی به حساب میاید که باید در همهی کارگاهها و خانهها وجود داشته باشد. این چسب با نامهای مختلفی به فروش میرسد. چسب پلی اورتان پیوند محکمی با اکثر مواد مانند فلزات، سنگها، فایبرگلاس و لاستیک شکل میدهد.
کاربرد چسب پی وی سی چیست؟
چسب پی وی سی برای چسباندن قطعات پلاستیکی که به فشار قوی نیاز دارد بسیار ایده آل است مثلا برای چسباندن انواع لوله های پلاستیکی. چسب پی وی سی ۲ نوع معمولی و تارگت دارد که قدرت و سرعت چسبندگی چسب تارگت بیشتر است. چسب پی وی سی با قرارگیری در معرض هوای آزاد سفت می شود و کیفیت خود را از دست می دهد؛ به همین جهت باید از قرار دادن آن در معرض هوای آزاد اجتناب کنید.
چسب صنعتی همه کاره (All Purpose Cement) چیست؟
برای چسباندن دوبارهی چرم روی صندوقچه و کیفهای اسناد از چسب چرم همهمنظوره با کیفیت بالا استفاده کنید. معمولاٌ این چسب در قوطیهای فلزی به همراه قلمموی مخصوص به فروش میرسد. روی قوطی را بخوانید تا مطمئن شوید که چسب برای چرم و مادهی دیگری که چرم را بر روی آن میچسبانید مانند چوب یا فلز قابل استفاده است.
چسب صنعتی (Contact Cement)
روکش گوشههای کابینت معمولاٌ بیشتر از قسمتهای دیگر در خطر جدا شدن هستند و هر بار که از کنار آن عبور میکنید به لباس شما گیر میکنند. اگر چوب نئوپان زیر روکش وضعیت خوبی دارد، میتوانید مجدد روکش را با استفاده از چسب صنعتی بچسبانید.
کاربرد چسب بتن چیست
فرمولاسیون این چسب بر پایه پلیمر پودری مخصوص سیمان است که خواص مکانیکی و فیزیکی بتن را افزایش میدهد. از چسب بتن برای بتن ریزی، ترمیم سازههای بتنی و همچنین بهعنوان افزودنی برای ساخت مصنوعات بتنی مانند سنگهای مصنوعی استفاده میشود.
کاربرد چسب سنگ چیست
چسب سنگ مقاومت بسیار بالایی داشته و برای محیطهایی که در معرض اسید، گاز، فاضلاب و حلالهای نفتی هستند بسیار مناسب است. مقاومت این چسب پس از خشک شدن بسیار بالا بوده و در بازه دمایی زیر صفر تا ۶۰+ بدون تغییر باقی میماند. از این محصول برای چسباندن انواع سنگهای مصنوعی و طبیعی به یکدیگر یا سطوح سیمانی و پرکردن منافذ ساختمان و محلهای مرطوب مانند حمام و دستشویی استفاده میشود.